top of page
shea nuts on a natural and ethnic backgr

Karitéboter

 

Karitéboter is een plantaardig vet dat wordt gewonnen uit de noten van de karitéboom (inheems in Afrika). De shea-noten worden licht gekookt en vervolgens in de zon gedroogd voordat ze tot een pasta worden vermalen. Ten slotte wordt het vet uit de pasta gehaald en door karnen in boter omgezet. In sheaboter worden antioxidanten, allantoïne en vitamine E, A en D aangetroffen.

 

Karitéboter is een waar pareltje voor de huidverzorging. De benaming ‘boter’ doet op het eerste zicht vermoeden dat het om een vrij vettige substantie gaat. Niets is minder waar. Wanneer je karité in zuivere vorm op je huid smeert, dan dringt die vrij snel in en voelt je huid niet plakkerig of vettig aan. Voelt je huid trekkerig en geprikkeld aan, zoals na een wandeling buiten in koud guur weer, dan zal karité  deze instant verzachten. Tegelijk wordt je huid goed gehydrateerd en gevoed, waardoor deze weer comfortabel en soepel aanvoelt.

Karité is één van de beste natuurlijke verzorgingsproducten om de huidbarrière te herstellen. De natuurlijke barrière van de huid helpt de huid om het waterpeil op peil te houden en zichzelf te beschermen tegen allergenen en bacteriën. De huidbarrière bestaat uit de bovenste huidlagen en de natuurlijke oliën, ceramiden en cholesterol. Verstoring van de huidbarrière is in verband gebracht met aandoeningen zoals eczeem, dermatitis en psoriasis. Karité is erom gekend om heel snel de huidbarrière te herstellen en gezond te houden.

Karité beschermt ook tegen huidveroudering: Over het algemeen wordt aangenomen dat karitéboter vergelijkbare anti-verouderingseigenschappen heeft als antioxidant groene thee.

Zuivere niet geraffineerde karité heeft een eigen, zeer typische geur die door veel mensen als zeer onaangenaam wordt ervaren. Om die reden werkt Enfleur met geraffineerde boter, van biologische kwaliteit. Dit product is een belangrijke bestanddeel van Enfleur age defence cream, handcrème, voecrème, centella masker, karité cream.

bottom of page