top of page
zoethout.png

Zoethout extract

 

Zoethout is de wortel van de plant Glycyrrhiza glabra, afkomstig uit Zuid-Europa en delen van Azië, zoals India. De plant produceert lange bloemen die paars tot bleek witachtig blauw zijn. Glycyrrhizine is het centrale zoet smakende deel van de Glycyrrhiza glabra-plant, die kan worden geëxtraheerd en gebruikt als zoetstof. Zoethoutextract is 30 tot 50 keer zoeter dan suiker.

Zoethoutwortelextract (Dipotassium Glycyrrhizate) is een huidverzorgend ingrediënt dat bij een droge of beschadigde huid schilfering helpt te verminderen en de spoelheid van de huid herstelt. Is ook gekend als sebum regulerend ingredient.

Zoethoutwortelextract heeft een verzachtend effect op de huid en helpt ontstekingen in de huid te kalmeren. Klinische studies hebben aangetoond dat dipotassium glycyrrhizate een effectieve behandeling is voor atopische dermatitis of eczeem door roodheid en irritatie te verminderen. Zoethoutwortelextract is in verband gebracht met het behoud van het hyaluronzuurgehalte in de huid. Hyaluronzuur is een sleutelmolecuul dat betrokken is bij het in stand houden van de hydratatie van de huid. Pigmentatie wordt ook verminderd met zoethoutwortelextract dat wordt beschouwd als een van de veiligste huidverlichtingsmiddelen die op de markt verkrijgbaar zijn met de minste bijwerkingen.

Wetenschappelijke informatie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14522625/
 
bottom of page