top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

BHA en AHA hydroxyzuren: wat is het verschil?Hydroxyzuren hebben een aantal voordelen die uw huid helderder, egaler en gladder maken. Er zijn verschillende soorten hydroxyzuren en de behoeften van uw huid bepalen welke het beste voor u is.


Er wordt een onderscheid gemaakt tussen AHA (alfa hydroxy acids) zoals glycolzuur en melkzuur, en BHA (bèta-hydroy acids) zoals salicylzuur. Alfa-hydroxyzuren zijn afgeleid van suikerriet, melk of fruit. AHA stimuleren voornamelijk het natuurlijke regeneratieproces van de huid, waardoor het veel gebruikt wordt in anti-verouderingsbehandelingen. Andere voordelen van AHA zijn een zachte exfoliëring en ondersteuning van vasthouden van vocht in de huid.


Ook bèta-hydroxyzuren zijn van nature afkomstig uit planten. Het belangrijkste verschil tussen de twee is hun oplosbaarheid. Alfahydroxyzuren lossen op in water, terwijl bèta-hydroxyzuren oplossen in olie.


Hydroxyzuren gaan dus dode huidcellen afbreken en een gezonde afschilfering ondersteunen. In lage concentratie kunnen hydroxyzuren de teint aanzienlijk helpen verbeteren. In hogere concentratie gaan deze zuren dieper doordringen in de onderste huidlagen, wat extra voordelen biedt, zoals verbeteren van de productie van collageen en elastine - de essentiële structuureiwitten in uw huid.


Als je ooit een product tegen acne hebt gekocht, heb je wel eens gehoord van salicylzuur. Salicylzuur is afgeleid van wilgenschors. Salicylzuur dringt diep in de poriën, waardoor ze zuiverder worden en waardoor puistjes verholpen worden. Salicylzuur is antibacterieel, en helpt ook om hyperpigmentatie te bestrijden.


Een bekend alfa hydroxyzuur is glycolzuur. Dit zuur dringt snel diep in de onderste, ondersteunt een ​​gezonde collageenproductie en helpt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Glycolzuur is ook goed om het vochtgehalte van de huid te helpen herstellen. Glycolzuur is hierdoor het interessantst voor mensen met een droge, rijpe huid. Degenen met een meer gevoelige huid vinden het diep doordringende vermogen van glycolzuur misschien te intens en kiezen daarom beter voor salicylzuur.


Hydroxyzuren zijn interessant voor iedereen op voorwaarde dat ze juist gebruikt worden

Begin langzaam. Het is belangrijk eerst aan te voelen hoeveel uw huid kan verdragen. Een goede manier om te testen is om een ​​beetje alfahydroxyzuur of bèta-hydroxy op een klein deel van uw huid aan te brengen en te wachten. Over het algemeen is tinteling een goed teken dat het hydroxyzuur de huid binnendringt en uw huid stimuleert. Als uw huid gaat prikken en rood wordt, kunt u een lagere dosis proberen en kijken of uw huid minder intens reageert.

Gebruik na een hydroxyzuur behandeling steeds een goede zonnebrandcrème van hoge kwaliteit met een SPF van minstens 30 in de zomer en minstens 20 in de winter. Van alfahydroxyzuren is bekend dat ze de huidgevoeligheid voor de UV-stralen van de zon verhogen. Als u met een alfa-hydroxyzuurbehandeling begint, zorg er dan voor dat u dagelijks een zonnebrandcrème gebruikt en uw blootstelling aan de zon zoveel mogelijk beperkt.


Je kan genieten van een peeling behandeling met AHA hydroxyzuren in onze beautysalons. Sinds kort kan je een BHA exfoliant aankopen via onze verkooppunten of via de webshop. Exfoliant is geschikt voor dagelijks verbruik.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page