top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

De huidbarriëre: de sleutel tot een buitengewoon gezonde huid

Wist je dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is? De huid vormt de grens tussen jezelf en de buitenwereld, en is heel erg belangrijk als bescherming en ondersteuning voor de onderliggende organen. Een gezonde huid is soepel, stevig en elastisch. Wanneer je huid uit balans geraakt, dan wordt deze gevoelig, onregelmatig, gerimpeld, uitgedroogd…De meeste problemen met de huid komen voort uit een verstoorde huidbarrière. Maar wat verstaan we onder huidbarriëre?


Je huid bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is de hoornlaag en deze wordt beschermd tegen uitdroging door talg (huidvet). Beschadig je deze buitenlaag door deze bijvoorbeeld te behandelen met verkeerde verzorgingsproducten zoals agressieve zepen of solventen, dan komt je huid in de problemen: Door het verlies van de beschermende vetlaag verliest je huid het water in de diepere huidlagen en worden allerlei belangrijke huidfuncties ontregeld. Je huid is beschadigd, ze droogt verder uit en er ontstaan problemen als puistjes, roodheid, schilfertjes en eczeem. Uiteindelijk kan je huid hierdoor zelfs versneld verouderen.


Een pareltje om je huidbarriëre te beschermen is karitéboter. Deze ‘boter’ trekt snel en goed in de huid, wat je van een ‘boter’ niet meteen zou verwachten. Karité is rijk aan phytosterolen, die onmisbaar zijn voor een goede huidbarriëre. Deze boter is rijk, intens voedend en verzachtend. Na een wandeling in de gure kou van de winter, zal een kleine hoeveelheid karitéboter meteen versoepelend en zalig verzachtend werken. De ruwe boter heeft de beste werking maar heeft een eerder onaangename geur. De geraffineerde boter is geurloos, verliest enigszins aan vitaminen, maar blijft toch een uiterst waardevol huidverzorgend product. De karitéboter in Enfleur Pure natural producten is van biokwaliteit en afkomstig uit Burkina Faso.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page