top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

Tips voor een correct gebruik van het Retinol Serum...

Retinol is waarschijnlijk het populairste ingrediënt in huidverzorging. Vitamine A, oftewel Retinol, heeft een verjongende werking op de huid, heeft een licht exfoliërende werking tot in de diepere huidlagen, zorgt voor een boost in de celvernieuwing, kan pigmentvlekjes, fijne rimpeltjes en lijntjes bestrijden en helpen te voorkomen, maakt de huid gladder, egaler en zachter en kan littekens van bijvoorbeeld acne en huidbeschadiging herstellen.

Het positieve effect van een product met Retinol/Vitamine A is helaas niet blijvend en houdt alleen aan zolang je een product met dit ingrediënt erin blijft gebruiken. Maar geloof me; als je er eenmaal mee begonnen bent en het bij jouw huid en huidbehoeftes past dan ben je verslaafd voor het leven.


Waar moet je op letten als je retinol wil gebruiken?Tip 1: Volg de instructies op van je beauty specialist

Huidreacties zoals roodheid, een branderig gevoel en schilfering (met name rondom de mond) van de huid zijn soms bijwerkingen van het gebruik van een retinol serum. Het hoort er een beetje bij, zelfs na maanden gebruik kan dit nog voorkomen. Een huid moet in het begin minimaal 6 weken wennen aan retinol. Door het percentage retinol stap voor stap op te bouwen, kan je vervelende huidreacties een beetje voor zijn. Indien nodig kan je het retinol serum verdunnen door aan 1 druppel retinol 1 à 2 druppels kalmerend serum of met jojoba-olie toe te voegen alvorens op de huid aan te brengen.

Tip 2: Retinol mag niet gebruikt worden bij zwangerschap en borstvoeding

Men heeft nooit aan kunnen tonen dat gewone retinol of retinyl palmitate reden zijn voor problemen met de zwangerschap, maar nu is dit natuurlijk zeer moeilijk om te onderzoeken en aan te tonen. Om risico te voorkomen, wordt het gebruik retinol tijdens zwangerschap en lactatie afgeraden.

Tip 3: Blijf uit de zon met retinol

We adviseren om retinol bij voorkeur ’s nachts te gebruiken, omdat retinol lichtgevoelig is. Een dagelijks gebruik van een zonnebrandmiddel met factor 30 of hoger is sterk aanbevolen. De opperhuid is namelijk dunner en door blootstelling aan UV-straling zou de huid UV-schade op kunnen lopen.

Tip 4: Een beetje geduld

Hoewel retinol bijna een wondermiddel lijkt, zie je het resultaat niet binnen een week. Voor een goed resultaat adviseren wij om het middel minimaal 6 maanden te gebruiken. Het resultaat kan je het beste onderhouden door het ongeveer 3 tot 4 keer per week te blijven gebruiken. Mocht resultaat uitblijven, dan kan dat te wijten zijn aan een slechtere opname door de huid. Om het effect te versterken, is in dat geval een wekelijke scrub of peeling van de huid aangeraden.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page