top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

Veel is niet altijd beter....Onlangs kregen we de vraag waarom er in onze antioxidant booster slechts 10% vitamine C (ascorbyl tetraisaopalmitate) zit terwijl er op de markt producten zijn met 15 tot 20% vitamine C. Een heel goeie vraag en hier dus mijn antwoord:


Het is inderdaad zo dat de Enfleur antioxidant booster 10% vitamine C ascorbyl tetraisopalmitate bevat. Alle Enfleur producten worden namelijk onder de loep genomen door een dermatoloog die zijn goedkeuring moet geven in een veiligheidsrapport eer het product op de markt gebracht mag worden. Dat is wettelijk zo bepaald. 10 % is het maximum dat deze dermatoloog wou goedkeuren.


Ter aanvulling wil ik dit nog meegeven om nog meer duiding te geven:

Ik lees zelf graag de blogs van dermatologe Jetske Ultee. Een van haar blogs heeft de titel Veel is niet altijd beter…. (zie link

https://www.drjetskeultee.nl/vitaminec/#:~:text=Veel%20is%20niet%20altijd%20veel%20beter&text=Extreem%20hoge%20concentraties%20van%20vitamine,vorming%20van%20vrije%20radicalen%20stimuleert., ). Daarin legt zij uit waarom een te hoge concentratie vitamine C niet ok is. In ‘t kort zou er meer risico zijn op irritatie en een disbalans met andere antioxidanten. Jetske gebruikt 5% ascorbyl tetraisopalmitate in haar producten. In onze antioxidant booster dus 10% vitamine C en daarnaast nog andere antixodanten zoals dunaliella extract, granaatappelextract, vitamine E... Het resultaat is een mooi stabiel en huidvriendelijk booster product.


En tot slot….. ;0) Enfleur producten worden steeds vers gemaakt! Dat betekent dat de werkzaamheid van het vitamine C steeds optimaal is. Hoge percentages vitamine C worden gebruikt door grote ketens die mondiaal verkopen, maar we moeten ook bedenken dat de producten langer onderweg zijn, en/of langer op een winkelschap staan eer ze bij de klant terecht komen. De kans is dus reëel dat het echte percentage van nog actief vitamine C een pak lager is. Anderzijds kan er al een redelijke hoeveelheid vervallen vitamine aanwezig zijn, wat de kwaliteit van het product niet voorruit helpt.


Ik hoop dus dat dit een beetje verduidelijkt waarom onze keuze en werkwijze de kwaliteit en de huidvriendelijkheid van de antioxidant booster te goede komt…..

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page