top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

Waarom betaal je 5 euro voor een dagcrème in winkel X en 50 euro voor andere dagcrème in winkel Y?
Hoe het bij andere beautymerken zit, daar zal ik me niet over uitspreken. Voor Enfleur Pure & Natural kan ik daar wel antwoord op geven. Het zit hem in de kwaliteit en in de kosten van de ingrediënten. Stel: je wil een product aankopen dat groene thee extract bevat. Je zoekt hiernaar omdat je ergens gelezen hebt dat dit een heel krachtig en efficiënt anti-oxidant is, heel goed voor de huid. Dus je gaat op zoek naar volgend stofje in de ingrediëntenlijst: Camelia sinensis leaf extract.


Nu kan het zijn dat dit extract waardeloos is en geen enkele bescherming biedt, of het kan juist wel heel actief zijn en heel goed beschermen tegen huidschade. Alles hangt af van de concentratie én van de zuiverheid van het toegevoegde extract.

Om je te helpen je daar een beter beeld over te vormen: Neem een zakje groene thee, giet er wat heet water bij, en ziezo: je hebt groene thee extract met weinig (lees geen) waarde voor huidverzorging. Zo een extract kost je misschien 1 euro voor 1 kg. Wil je een echt goed actief extract dat super betrouwbaar is en de huid echt beschermt en verzacht, dan betaal je makkelijk een bedrag met 3 extra nulletjes na het getal 1. Dit super efficiënte extract ziet eruit als een zacht roze poeder, bestaat uit bijna zuiver EGCG (epigallocatechin-3-gallate). Dit EGCG is dan hét actieve bestanddeel dat echt het verschil maakt (is beschreven in wetenschappelijke publicaties als een waardevol cosmeceutical) . Er zijn op de grondstoffenmarkt ook tussenvormen, extracten die slechts een paar honderd euro per kg kosten, en die een fractie EGCG bevatten, maar als je de leverancier vraagt naar het gehalte van de actieve stof EGCG dan krijg je daar geen duidelijk antwoord op. Soms geeft men toe dat men het niet weet (dus dan kan je je afvragen waarvoor je sowieso betaalt).


Dus om te besluiten: Je krijgt (meestal) waar je voor betaalt: Als een dagcrème slechts 5 euro kost, dan is het zeer waarschijnlijk dat de crème geen kostbare actieve stoffen bevat. Enfleur Pure & Natural producten zijn wat duurder, maar nu begrijp je beter waarom….

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page