top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

Waarom de Age Defense Creams een nieuw parfum hebben...Enfleur Pure & Natural crèmes zijn gebaseerd op een bijzondere emulgator die deels uit een eiwitstukje en deels uit een uit een vetzuurstukje bestaat. Je kan dit ingrediënt terugvinden in de inci lijst onder de naam olivoyl hydrolyzed wheat protein. Deze stof is bijzonder omdat ze emulgeert maar ook werkt als een actieve stof: ze verbetert heel goed de huidbarriëre en werkt verzachtend en kalmeert irritaties. Het is dus een uitzonderlijke emulgator die Enfleur crèmes onderscheidt van andere natuurlijke crèmes op de markt. De Enfleur crèmes zijn echter niet met alle natuurlijke ingrediënten goed compatiebel. Ik leg uit waarom ik dit vermeld:

Van elke batch crème wordt een potje bijgehouden en jaren bewaard. Dat is een wettelijke vereiste. Na een evaluatie van crèmes van afgelopen jaren is duidelijk geworden dat sommige etherische oliën in de Enfleur crèmes onveranderd blijven terwijl er andere minder goed compatiebel blijken. De geur van oranjebloesemolie bijvoorbeeld vervormt een beetje alsof de crème enkele componenten van deze olie absorbeert waardoor de geurervaring anders uitvalt. Zo ook met de geraniumolie, die door sommige klanten onaangenaam ervaren wordt. Lavendelolie en rozenhoutolie blijven daarentegen authentiek in de Enfleur crèmes en worden ook door de meeste klanten zeer gewaardeerd. Om die reden zullen de nieuwe batchen age defense crème ‘geparfumeerd’ zijn met een combinatie van rozenhoutolie en een klein beetje lavendelolie en stappen we af van de geraniumolie.

Over rozenhoutolie wil ik dit nog meegeven: Er zijn verschillende soorten rozenhoutolie op de markt. Rozenhout uit het amazonewoud met INCI Aniba rosaeadora wood oil is beschermd. In de Enfleur producten wordt gebruik gemaakt van Indisch rozenhout met INCI Dalbergia Sissoo wood oil. Deze olie vormt geen probleem omdat de plant volop te vinden is in India en indisch rozenhout voldoende verkrijgbaar.

Alle feedback over de nieuwe geur is zeer welkom...

8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page