top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverglion0

Welk huidtype heb jij ? Ontdek welke verzorging voor jou best geschikt is…
(Zeer) Droge huid

Uw huid voelt droog en gespannen aan en soms zijn huidschilfers op voorhoofd, wangen en kin zichtbaar. Fijne rimpels zijn te zien rond ogen en lipcontour. Het is erg belangrijk dat je een goede hydraterende en voedende dagcrème gebruikt die je eventueel aanvult met serum die de hydratatie verder aanvult. Enfleur Pure natural serums bevatten een hoog gehalte squalaan. Squalaan is een actieve stof die terugvettend is en dus ideaal om de conditie van de droge huid weer goed te krijgen. Een droge huid is gewoonlijk ook een delicate huid. Idealiter gebruik je dus een crème zonder parfum.

Vette huid

Je huid glimt en poriën zijn goed zichtbaar. Je hebt vaak last van puistjes en roodheden. Make-up hecht zich niet goed op je huid. Het is belangrijk de huid goed te reinigen en te hydrateren met niet vette dag- en nachtcrème. Een wekelijkse scrub helpt de onzuiverheden te verwijderen en de sebum productie onder controle te houden.

Normale en gemengde huid

Uw huid heeft een egale teint en is droog noch vet. Van tijd tot tijd kan dit huidtype wat vettere zones hebben rond neus, kin en voorhoofd en droge zones rond wangen, oog- en lipcontouren. Om de conditie van uw huid goed te houden is het erg belangrijk een goede routine op te bouwen van reinigen en hydrateren.

Gevoelige huid

De gevoelige huid heeft fijne poriën, is makkelijk geprikkeld en ziet vaak rood. Een huid kan gevoelig reageren op bepaalde cosmetica, maar is vaak ook een gevolg van verkeerde voeding, hormoon imbalans, weersveranderingen of kan genetisch aangelegd zijn. De gevoelige huid is best gebaat bij zachte en kalmerende sera en crèmes die de symptomen verlichten en genezen. Uiteraard gebruikt dit huidtype ook geen geparfumeerde verzorgende crèmes.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page