top of page
Herstel met Squalaan2.png

SQUALAAN

OORSPRONG  

Olijven 

WAT DOET HET?

Een terugvettende olie, die de huid beschermt tegen uitdroging, die de huidbarriëre herstelt en de huid in balans brengt.

WERKING

Squalaan is zo een typisch voorbeeld van een weldadig huidvet dat babies en jonge kinderen nog volop hebben in de huid, maar dat verloren gaat naarmate we ouder worden. Squalaan smeren op je huid is dus een erg goed idee als je je huid jong wil houden.

WIST JE DIT?

Squalaan is een heel bijzonder bestanddeel van olijfolie. Deze stof werd vroeger ook gewonnen uit de levers van haaien. Dat deze dieren geen kanker ontwikkelden en soms ook erg lang leven zou deels te maken hebben met het hoge gehalte van deze supergezonde stof in hun lever. Squalaan is een geurloze en kleurloze olie die heel stabiel is en makkelijk in de huid dringt. Squalaan herstelt de balans van de huid: een droge huid wordt minder droog, een vette huid wordt minder vet. Deze superolie werkt als antioxidant tegen vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik, luchtvervuiling en schadelijke UV straling. Squalaan is het hoofdbestanddeel van de Enfleur serums.
.

bottom of page